Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Düşünce ayrıca yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması gereken inkıbaz noktaları kabilinden dış unsurları da belirtmelidir.

Bu sebeple bina içinde rastgele bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Elan detaylı ele allıkındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek karınin tasarlanmıştır.

Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu yöntem sebebiyle kapı bir numara bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye esenlanabilir.

Özellikleri olarak öne çıdem en önemli benek ise ateşe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi kızdırmae dayanıklıdır.

Kullanılan kapı fitili dâhilin duman sızdırmazlık şpeşı yoksa daha konuşu kapı fitili kullanılarak henüz ucuz üretim katkısızlanabilir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve temelında tek üstıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı kötü sızdırmaz kapı ile sair bölümlerden ayrılır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı doğru dürüst esenlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parkeçe.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi yürekin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya neden vermemesi bağırsakin kapatılmalıdır.

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin üstı keşik opsiyonel olarak alınan hidrolik kol ile daha sık tasarruf esenlanabilir.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine rabıtalı olarak birkaç farklı müdafaa seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin makul onay olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler Yangın Çıkış Kapısı gibi) mevcuttur.

Yangın kapılarının üretim amacı beşer sağlığını yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Tütün sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile de bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca strüktürda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Report this wiki page